Ruiskuvalumuotit vaativienkin muovituotteiden valmistukseen

Vaatiiko tuotteesi toiminnallisuus ja kilpailuetu laadukkaita muotteja? Olemme Suomen johtavia vaativien ruiskuvalumuottien suunnittelijoita ja valmistajia

Osaamisemme ydin on vaativien 1K-, 2K- ja 3K muovituotteiden ja -muottien suunnittelu ja valmistus. Valmistamme muotit aina asiakkaan tarpeeseen. Valmistamme laadukkaat ruiskuvalumuotit, jotka ovat testattuja ja valmiita tuotantoon – joko meillä tai asiakkaallamme.

2K- ja 3K-ratkaisuilla pystyt yhdistämään vastakkaiset vaatimukset samaan osaan: kovuuden ja pehmeyden, läpinäkyvyyden ja värikkyyden, jäykkyyden ja joustavuuden. Olemme valmistaneet noin 150kpl 2k- ja 3k- muottia. Useamman materiaalin käytöllä sekä ruiskuvalun aikaisella liitännällä voidaan saavuttaa huomattavia etuja, kuten parempia tuoteominaisuuksia ja lyhyempiä läpimenoaikoja verrattuna yhdestä materiaalista tai erikseen ruiskuvalettuihin muoviosiin. Suunnittelemme ja valmistamme myös kaasuavusteisia ruiskuvalumuotteja ja -tuotteita. Näin pystymme valmistamaan sisältä onttoja kappaleita ja saavuttamaan huomattavia etuja tuotteen valmistettavuuden, painon, kokoonpanon ja muotoilun suhteen.

Kokonaisvaltaista ja laadukasta muottisuunnittelua

Teemme muottisuunnittelun itse Camteamissä. Käytämme muottisuunnittelussa Siemens NX ja Mastercam ohjelmistoja. Suunnittelemme ja valmistamme myös vaativia piensarja- ja massatuotantomuovimuotteja. Käytämme johtavien eurooppalaisten valmistajien standardikomponentteja (Hasco, Fodesco, Meusburger jne.). Suurin osa suunnittelemistamme moderneista muoteista on varustettu kuumasuuttimella tai –palkilla, laadun ja tuotannollisuuden takaamiseksi. Kuumasuuttimet ja –palkit hankimme maailman johtavilta toimittajilta (Husky, MoldMasters, Ewikon).

Protomuoteilla varmistat tuotteen laadun ennen isoja tuotannon investointeja

Tarjoamme myös proto- ja alkusarjamuottien suunnittelua ja valmistusta. Protomuotit mahdollistavat muovituotteen testauksen lopullisesta materiaalista. Näin varmistat tuotteen laadun ennen tuotannon aloitusta ja sitoutumista muotti-investointeihin.

Suunnittelu, muotin valmistus ja käyttöönotto

Suunnittelemme ja valmistamme muovimuotit asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Noin 90% tuotannossa käyttämistämme muoteista on valmistettu Camteamissä. Käytössämme on tehokkaat työstökeskukset jyrsintään, lankasahaukseen, kipinätyöstöön, sorvaukseen, poraukseen ja hiontaan. Tarvittaessa käytämme (asiakkaan niin halutessa) yhteistyöverkostomme palveluita muottien hankkimiseen. Ruiskuvaluspesialistimme on mukana asiakkaalla muotin koeajossa opastamassa muotin käyttöönotossa ja varmistamassa että muotti täyttää asiakkaan tarpeet.